Kapitel i antologi

Vilken roll spelar medierna i valet?: 8 lektioner i val. Politik och demokrati inför valet 2018

Publication

Kapitelförfattare
Ester Pollack

Förlag / Utgivare
Stockholms universitet

Abstrakt

Om nu politikerna försöker väcka känslor, klä sig för att verka förtroendeingivande och smutskasta sina motståndare, går det verkligen att lita på den information som politiker kommer med? Och om det inte går att lita på det politikerna säger hur är det möjligt att få information nog för att göra ett bra val? Ester Pollack skriver i lektion 7 om hur politikernas budskap medieras, dvs. hur det kommuniceras till oss via medierna. Hon menar också att medierna är aktörer, de formar valrörelsen och presenterar den som en tävling, snarare än som ett samtal. Samtidigt som medierna är aktörer är de också den viktigaste informationskällan för dem som ska rösta. Därför är det viktigt att vara kritisk och värdera den informationen som förmedlas.

Visa mer

Detaljer

 • Typ:
  Kapitel i antologi (refereegranskat)
 • Antologi:
  8 lektioner i val. Politik och demokrati inför valet 2018
 • Sidor:
  51-57
 • Publicerad:
  2018
 • Förlag / Utgivare:
 • Språk:
  Svenska
 • Upplaga:
  -1st

Om författaren

Ester Pollack

Ester Pollack, fil. dr, är professor i journalistik vid Institutionen för mediestudier vid Stockholms universitet. Hon har i sin forskning utgått från sociologiska och historiska perspektiv på medier och journalistik. Pollack disputerade i 2001 me... Läs vidare

Referens

Pollack, E. (2018). Vilken roll spelar medierna i valet?: 8 lektioner i val. Politik och demokrati inför valet 2018. In: J. Maria, Micheletti, Michelle & Johan Sandahl, ed., 8 lektioner i val. Politik och demokrati inför valet 2018, -1st ed. Stockholm: Stockholms universitet, pp. 51-57.