Book Chapter

Vilken roll spelar medierna i valet?: 8 lektioner i val. Politik och demokrati inför valet 2018

Publication

Chapter Author
Ester Pollack

Publisher
Stockholms universitet

Abstract

Om nu politikerna försöker väcka känslor, klä sig för att verka förtroendeingivande och smutskasta sina motståndare, går det verkligen att lita på den information som politiker kommer med? Och om det inte går att lita på det politikerna säger hur är det möjligt att få information nog för att göra ett bra val? Ester Pollack skriver i lektion 7 om hur politikernas budskap medieras, dvs. hur det kommuniceras till oss via medierna. Hon menar också att medierna är aktörer, de formar valrörelsen och presenterar den som en tävling, snarare än som ett samtal. Samtidigt som medierna är aktörer är de också den viktigaste informationskällan för dem som ska rösta. Därför är det viktigt att vara kritisk och värdera den informationen som förmedlas.

Show more

Details

 • Type:
  Book Chapter (peer reviewed)
 • Anthology:
  8 lektioner i val. Politik och demokrati inför valet 2018
 • Pages:
  51-57
 • Published:
  2018
 • Publisher:
 • Language:
  Swedish
 • Edition:
  -1st

About the Author

Ester Pollack

Ester Pollack, PhD, is a Professor of Journalism Studies in the Department of Media Studies at Stockholm University. Her research combines sociological and historical perspectives on the relations between two of society’s institutions: journalism ... Read more

Reference

Pollack, E. (2018). Vilken roll spelar medierna i valet?: 8 lektioner i val. Politik och demokrati inför valet 2018. In: J. Maria, Micheletti, Michelle & Johan Sandahl, ed., 8 lektioner i val. Politik och demokrati inför valet 2018, -1st ed. Stockholm: Stockholms universitet, pp. 51-57.