Elizabeth Castaldo Lundén

Timlärare – Institutionen för mediestudier

Bakgrund

Elizabeth Castaldo Lunden, FD är föreläsare vid enheten för filmvetenskap och vid enheten för journalistik, media och kommunikationsvetenskap (JMK), IMS. Hon har en doktorsexamen i modevetenskap och en mastersexamen i filmvetenskap från Stockholms Universitet. Hennes licentiatexamen i Public Relations från Universidad Argentina de la Empresa (U.A.D.E) har validerats av Högskolaverket som kandidatexam i medie och kommunikationsvetenskap med studier i psikologi, filosofi, sociologi, företagsekonomi och historia. Elizabeth arbetade som PR konsult i nöjesindustrin under 10 år, och som föreläsare vid U.A.D.E under 4 år i Argentina.

Visa mer

Forskningsinriktning

Elizabeth är intresserad av Hollywood historia, mass media, Americana, globalisering, arkivforkning som metodologi, epiphenomenalitet, PR, reklam och marknadsföring, transdisciplinaritet, mode som industri, kostym och film.

Forskningsintresse: Hollywood historia. Mode och kostymer. Kändiskultur. Populärkultur. The American Century. Globalisering och massmedier. Public relations, reklam, and markadsforing inom mode- och kulturindustrin Epiphenomena and pseudo events. Experience-based learning. Transdisciplinaritet och komplexitet.

Visa mer

Ongoing Research

Elizabeth is currently developing a digital humanities research project together with MEP. (More to be announced)

Show more

Artiklar med Elizabeth Castaldo Lundén